Brak połączenia z adresem 192.168.10.100

jamto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 11 paź 2021, 09:10
NAZWA FIRMY: EKOGREEN

Brak połączenia z adresem 192.168.10.100

Post autor: jamto » 11 paź 2021, 12:04

Co może być powodem, że nie mogę się wbić na stronę 192.168.10.100, podłączam się do AP ping idzie na adres 192.168.10.100 a po podaniu IP w przeglądarce strona nie wyświetla się ? Próbowałem to robić i ze Smartfona i z komputera.
Posiadam model ShineWifi-X.
Ruthos
Serwis
Serwis
Posty: 6
Rejestracja: 08 paź 2021, 11:05
NAZWA FIRMY: Growatt

Re: Brak połączenia z adresem 192.168.10.100

Post autor: Ruthos » 11 paź 2021, 14:04

W większości przypadków z którymi się spotykamy to problem z przeglądarką. Najczęściej działa na microsoft edge . Jeżeli dalej istnieje problem z połączeniem lub konfiguracją - jest prawdopodobne to , że dongle jest uszkodzony. Należy wymienić lub zakupić na inny .
jamto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 11 paź 2021, 09:10
NAZWA FIRMY: EKOGREEN

Re: Brak połączenia z adresem 192.168.10.100

Post autor: jamto » 12 paź 2021, 08:58

Próbowałem w Edgu i na starym XP i nie da rady.
Ruthos
Serwis
Serwis
Posty: 6
Rejestracja: 08 paź 2021, 11:05
NAZWA FIRMY: Growatt

Re: Brak połączenia z adresem 192.168.10.100

Post autor: Ruthos » 13 paź 2021, 11:34

Podsumowując . Proszę sprawdzić wszystkie swoje ruchy według instrukcji - https://www.youtube.com/watch?v=pI0w8Q8iXoU .
Jeżeli dalej nie działa proszę o kontakt z reklamacje@growatt.pl - gdy dongle jest na gwarancji ,
można spróbować sprawdzić baterie - https://www.youtube.com/watch?v=7F3ZnDG_muI .
Gdy wszystko zawiedzie, sugeruje zakup nowego urządzenia .
Powodzenia
jamto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 11 paź 2021, 09:10
NAZWA FIRMY: EKOGREEN

Re: Brak połączenia z adresem 192.168.10.100

Post autor: jamto » 25 lis 2021, 11:40

Po wymianie na nowy ten sam problem.
W ogóle to dziwna rzecz z przesyłaniem danych na serwer. Połączenie z routerem domowym wydaje się być poprawne, pingi idą, nie ma przerw a dane na serwer Growatt-a są raz przesyłane raz nie. Są takie dni, że w ogóle dane nie są przesyłane, tak jakby zależało to od prędkości internetu. Fakt, że mam wolne łącze po wifi ale żeby to miało taki wpływ to dziwne.
ODPOWIEDZ